Detta är ett inlägg för min utbildning inom lärarlyftet på Konstfack. Jag heter Teresia Vigil Lundahl och jag bor med min familj i Hägersten, Stockholm.

Jag jobbar huvudsakligen som dans och estetlärare på Fryshusets gymnasium. Där undervisar jag som ämneslärare i dans 50% och övriga tiden är jag estetlärare i kurserna ”Estetisk kommunikation” och ”Konstarterna och samhället” på det estetiska programmet. Dansarbetslaget som jag ingår i är en del av forskningsprojektet ”På Studs” eller ”On Bounce”. Det drivs med medel från Skolforskningsinstitutet, GU, Göteborgs Universitet och SKH, Stockholms konstnärliga högskola.

Utöver mitt jobb är jag även frilansande danskonstnär. Våren 2024 har jag fått ett konstnärligt residens hos Studiefrämjandet på söder. Jag åker även ibland på konferenser för att presentera mina forskning, konst och didaktiska interventioner. Jag är just nu inspirerad av A/R/Tography (A-Art, R-Reserach och T-Teaching) och jag kommer att utforska det på mitt residens. Efter residenset ska jag presentera ”Herbs, sexuality and some ballroom dancing” på Nofod, Nordic Forum for Dance research i Oslo (april 2024).

Bild från residenset på Hägerstenåsens medborgarhus, juni 2023.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *